Naslov: Bukovje 6, 8259 Bizeljsko
tourist_icon_bus tourist_icon_eat tourist_icon_ptp tourist_icon_wheelchair Parkirišče
Telefon: 031 215 699, 068 176 569
E-mail: babic.lea@gmail.com
medij_template_Facebook_icon.jpgVinarstvo in zbirka majolk Babič

Spletna stran

ikona_zemljevid Prikaži zemljevid
Bizeljčan PTP: medij_template_tick_icon.jpg
Možen dostop z avtobusom:medij_template_tick_icon.jpg
Število ležišč: medij_template_cross_icon.jpg
Kapaciteta: 50 ljudi
Možnost plačila: gotovina medij_template_tick_icon.jpg, plačilna kartica medij_template_cross_icon.jpg

Opis:

Sredi bizeljskih gričev stoji na toplem južnem pobočju s samimi vinogradi obdano Vinarstvo in zbirka majolk Babič. Sončni žarki vse dneve božajo žlahtno vinsko trto, da na njej dozorijo najboljše sorte grozdja, iz katerih člani družine Babič pridelujemo vrhunska in kvalitetna vina zvrsti Prestige red, Prestige white, Bizeljčan rdeči ptp in sortna Rumeni muškat, Sivi pinot, Renski rizling, Modra frankinja. Če nas boste obiskali, se boste prepričali, da so vsa vina res odlična. Možen je tudi nakup buteljčnih in odprtih vin po Vaši izbiri in v želeni količini.

Nahajamo se ob bizeljsko-sremiški vinsko turistični cesti, 2 km iz centra Bizeljskega in smo lahko dostopni tudi z avtobusom. Mimo nas poteka pot »Grajska pešpot« na bizeljski grad.  Od nas se lahko podate na sprehod med bizeljske vinograde ali v naravo, kjer je v bližini veliko razglednih točk in lahkih poti za sprostitev, ki so zanimive za vse vrste pohodnikov.  Ker smo na nadmorski višini 300 m, je od nas tudi odličen razgled od hrvaške Medvednice preko bizeljskih gričev in vse do Gorjancev.

V kletnih prostorih, kjer postrežemo gostom z degustacijo lastnih vin in bizeljskim ajdovim kolačem, nudimo tudi ogled obsežne in lepe zbirke majolik, glinenih vinskih vrčev. Nastaja že od leta 2000, v njej pa jih je že preko 1500, iz 63 držav sveta in iz vseh kontinentov ter je najbrž največja te vrste v Sloveniji in v svetu. Med njimi je precej majolik, ki imajo posebno obliko in so za poseben namen, zato imajo svojo zanimivo zgodbo, ki vam jo ob ogledu zbirke z veseljem predstavimo.

V oktobru 2015 je bila gospodarica Lea Babič izbrana za Slovensko kmetico leta 2015.

O zbirki majolik na radiu Ognjišče:

Delovni čas:
Po dogovoru medij_template_tick_icon.jpg