Društvo kmečkih žena Bizeljsko

Društvo kmečkih žena Bizeljsko

Društvo kmečkih žena Bizeljsko skrbi za promocijo in predstavitev bizeljskega ajdovega kolača, za dvig kakovosti in omogoča dostop do informacij in podporo vsem, ki bi se želeli vključiti v promocijske aktivnosti preko te kulinarične posebnosti na Bizeljskem.

Prizadevamo si obuditi kolače iz pozabe in navdušiti mlade za peko, hkrati pa želimo spodbuditi vse, ki se na Bizeljskem ukvarjajo s turizmom na kmetiji, da bizeljski ajdov kolač ponudijo ob izbranem bizeljskem vinu.

Društvo kmečkih žena Bizeljsko že tradicionalno prireja v mesecu oktobru, ko občina Brežice obeležuje občinski praznik, razstavo in ocenjevanje bizeljskega ajdovega kolača.

Vsako leto na ocenjevanju sodeluje več gospodinj, ocene oziroma rezultati strokovne komisije pa kažejo na dvig kakovosti izdelave bizeljskega ajdovega kolača v dogovorjenih smernicah po gastronomski dediščini tega območja.

Naša članica Milka Kovačič si je zlato priznanje prislužila že trikrat, kar še potrjuje kvalitetno izdelavo in odlično harmonijo okusov.