Naslov: Stara vas – Bizeljsko 89, 8259 Bizeljsko
tourist_icon_bed tourist_icon_bus tourist_icon_eat tourist_icon_ptp tourist_icon_shower tourist_icon_tv tourist_icon_wheelchair tourist_icon_wlan Parkirišče tourist_icon_repnica
Telefon: 031 484 003
E-mail: info@pudvoi.si

ikona_zemljevid Prikaži zemljevid
ikona_gps
 Spletna stran

Bizeljčan PTP: tick_icon
Možen dostop z avtobusom: tick_icon
Število ležišč: 9
Kapaciteta: 50 ljudi
Možnost plačila: gotovina tick_icon, plačilna kartica cross_icon

Opis:
Na koncu idilične doline, obdane z vinogradi in gozdiči listavcev, v Stari vasi na Bizeljskem, stoji Turistična kmetija Pudvoi, ki je ime prevzela po dolinici v kateri se nahaja. Leta 1990 so Ogorevčevi kupili zapuščeno domačijo in jo preuredili v čudovit ambient za počitnikovanje, sprostitev in uživanje v prelepi naravi.

Na vinogradniški kmetiji se poleg turizma ukvarjajo še z mizarstvom. V kmečki sobi lahko naenkrat postrežejo do 50 oseb, ki se kot zaključena družba vnaprej dogovorijo. Kmetija je del ponudbe vinske ceste.

Gospodinja Andreja pripravlja slastne jedi. Poleg običajnih goveje in gobove juhe včasih ponudijo štruklje na juhi začinjene s prepraženo čebulo in peteršiljem. Nato pride na vrsto mesna plošča, naložena s polnjeno svinjsko pečenko, kuhano govedino, pečeno raco in ocvrtim domačim piščancem, včasih pa tudi z odojkom, kozličkom ali jagenjčkom, pečenim v krušni peči. Kot priloga je na mizi kmečki krompir in mlinci, pa tudi kuhana zelenjava in mešana sezonska solata. Na mizi je tudi več vrst domačega kruha, zviti, koruzni, ajdov, česnov itd. Za konec ponavadi postrežejo s slano bizeljsko ajdovo pogačo oziroma s slanim sirovim in sladkim jabolčnim zavitkom. Če pa družba ostane pozno v noč, ponudijo še kislo juho.

Zraven bogate gostinske ponudbe in izbire vrhunskih vin imajo še tri dvoposteljne in eno triposteljno sobo, v katerih lahko družine v tihem in prijetnem okolju preživijo počitnice. Na kmetiji ponujajo tudi oglede dveh repnic in degustacije, ob katerih je možno dobiti tudi domači narezek, organizirajo pa tudi oglede drugih znamenitosti Bizeljskega.

Tudi pri vinih imajo bogato ponudbo. Pridelujejo bizeljsko belo in rdeče, poleg pa še sortna vina, ki jih ustekleničijo in zorijo v repnicah. Chardonnay, laški rizling, traminec, modro frankinjo in druge sorte od suhih vin, do vin poznih trgateve.

Delovni čas:
Po dogovoru tick_icon