Domači ljudski pevci pod vodstvom Jožeta Veršca in pokroviteljstvom Župnije Bizeljsko so po dveh letih premora letos že devetič organizirali srečanje ljudskih pevcev na prireditvi, ki so jo poimenovali Veseli Hribček.

Nastopajoče so svojo prisotnostjo počastili župan občine Brežice Ivan Molan,  predsednica sveta KS Bizeljsko Mateja Kmetič, Adriana Gaberščik ter Vesna Sever Borovnik z Radia Ognjišče, ki je prireditev posnela.  Posnetek bo predvajan predvidoma desetega oktobra. Poleg domačih pevcev je nastopilo še devet skupin. To so: Ragle iz Trebnjega, Vaški pevci iz Šentruperta, Ljudske pevke s Telč, Čebelice iz Mirne peči, Ljudski pevci Vaški zvon iz Prečne, Adlešički tamburaši, Lovrenški ljudski pevci iz Juršincev in Ljudski pevci Prijatelji iz Šmartna ob Paki. Nataša Šekoranja Špiler, ki je prireditev povezovala, je vsako skupino predstavila ter povabila k besedi tudi goste. Ob čestitkah in željah po uspešnem delovanju v prihodnje je predsednica sveta KS v imenu sveta podelila priznanje ob štiridesetletnici delovanja Ljudskih pevcev Bizeljsko, saj so se ob tej priložnosti spomnili tega jubileja.

Na koncu prireditve je ponovno zazvenela pesem Marija skoz življenje, ko so ob orgelski spremljavi Metke Babič glasove združili vsi udeleženci.

Lea Babič
Foto Branko Brečko in Lea Babič