mentorstvom Vilka Ureka in Tadee Vahčič.

 

Zbrane so nagovorili predsednica Krajevnega odbora Rdečega križa Bizeljsko Mira Rajterič, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Brežice Antonija Zaniuk ter predsednik krajevne skupnosti Franci Kelher, župnik Vlado Leskovar, podžupanja občine Brežice Katja Čanžar in letos tudi predsednik društva upokojencev in izgnancev Rok Kržan.

17. decembra bodo predstavnice RK, krajevne skupnosti in društva upokojencev in izgnancev ter predstavniki ostalih društev obiskali starejše občane v domu starejših v Brežicah, kjer bo župnik v tamkajšnji kapelici daroval mašo. Srečanje se je udeležil tudi dr. Franc Kocjan, ki je sedem let delal na Bizeljskem, potem pa v brežiški bolnišnici. Aktivistke so pripravile priložnostna darila, vsak udeleženec je dobil tudi lično praznično vizitko.
V Krajevni skupnosti Bizeljsko je okoli 220 krajanov starejših od 70 let, 15 jih biva v brežiškem domu upokojencev, nekaj tudi po drugih, in tudi te obiskujejo aktivistke dvakrat letno, marca in ob okroglih jubilejih. Kot zanimivost, ki ste jo zasledili tudi na bizeljsko.si, letos so obiskale kar tri stoletnike v kraju.

S. Vahtarić

 

Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše Rdeči križ tradicionalno za starejše