Letošnji dvanajsti junij je bil velik dan za našo župnijo, saj je župnik Vlado Leskovar praznoval 25 let služenja bogu – srebrno mašo ter dvajsetletnico službovanja na Bizeljskem in petnajst v Kapelah ob osebnem jubileju srečanja z Abrahamom. Praznovanju se je pridružil tudi njegov brat Peter, ki duhovniški poklic opravlja že 35 let.

Svečano bogoslužje v zahvalo za življenje je vodil nekdanji škof celjske škofije dr. Stanislav Lipovšek. Obred so s petjem bogatili pevke in pevci cerkvenega zbora Bizeljsko. Nataša Šekoranja Špiler in Jožica Verstovšek sta se jubilantoma zahvalili za vse kar delata za svoje župljane ter v imenu le-teh podarili mašna plašča. Pred koncem so jima s čudovito Avsenikovo melodijo Pastirček voščili še člani ansambla Gašperji. Po zaključku obreda, so jubilanta in njune goste, med katerimi so bili njuna starša, sestre in številni sorodniki ter prijatelji, pozdravili člani Pihalnega orkestra Kapele ter domači in kapelski pevci. Pod šotorom se je praznovanje nadaljevalo ob okusni hrani in hladni pijači ter pecivu domačih gospodinj. Za zabavo so poskrbeli člani ansambla Gašperji ter Čuki, ki so obujali spomine na novomašniško praznovanje pred petindvajsetimi leti. Nataša Šekoranja Špiler je pozdravila goste, med katerimi je bil tudi župan Ivan Molan, duhovniki sosednjih župnij, Vladovi sošolci in prijatelji. Dobrodošlico je izrekla tudi župljanom obeh župnij Bizeljsko in Kapele. Med glasbenimi premori nas je popeljala skozi življenjepis Vlada Leskovarja, ki ga že enaindvajset let piše v naši župniji. Sledila je priložnost za čestitke župana, predstavnikov društev, sorodnikov in ostalih, ki so želeli svoje dobre želje prenesti slavljencema.

Praznovanje je s spomini popestril sam slavljenec in njegovi prijatelji, ob priljubljeni glasbi pa se je staro in mlado zabavalo dolgo v noč.

Lea Babič