Dne 8.9.2020 smo imeli v MC-ju Brežice sestanek na temo priključitev gospodinjstev v občini na optično omrežje s podjetjem EUROCON.
Obljubljeno je bilo, da naj bi do 31.8.2021 bilo zgrajeno celotno optično omrežje v občini Brežice in seveda priključitev na omrežje.

 
Dejstvo je, da omenjeno podjetje pripelje optični priključek do vaše parcele, po vaši parceli do hiše, mora vsak sam zagotoviti izkop in cev, kjer bodo potem vpihali optična vlakna in tudi naredili instalacijo za modem v vaši hiši. V ceni 150€ je vključen tudi modem, ki je v lasti podjetja Eurocon, saj v primeru okvare na njihove stroške zamenjajo modem.
Vsak pa se lahko potem sam odloči, katerega ponudnika storitev bo izbral.
 
Na Krajevni skupnosti Bizeljsko bo seznam vseh, ki imajo možnost, da se priključijo in tudi gospodinjstev na seznamu belih lis, ki pa v tem trenutku ne pridejo v poštev.
 
V prilogi pošiljam obrazec. Obrazce lahko dobite tudi na KS Bizeljsko. Če se odločite za optiko, ga izpolnite, lahko prinesete na Krajevno skupnost Bizeljsko v času uradnih ur  (ponedeljek od 7-15, sreda od 7-17 in v petek od 7-13) ali pošljete na elektronski naslov natalija.barkovic@brezice.si ali pa ga sami pošljete na naslov narocanje@eurocon.si.
 
Zaželeno pa je, da na KS Bizeljsko sporočite svojo odločitev, da bomo imeli vsaj približno evidenco o številu naročnikov.
Prosimo, da obrazec izpolnite čim prej, oziroma najkasneje do 20.9., da nas bo čim več in čim prej poslalo vlogo in bodo lahko začeli graditi pri nas najprej…
 
Za dodatne informacije smo vam na voljo na KS Bizeljsko oziroma na sedežu podjetja EUROCON, link do povezave do njihove spletne strani  https://www.eurocon.si/
 
Upam, da se nas čim več odloči in tudi čim prej, da nam bo vsem skupaj lažje tudi na področju tehnologije, ki je sedaj neizbežna.
 
Lep dan želim,
 
Predsednica sveta KS Bizeljsko
Mateja Kmetič, mag. poslovnih ved