Športno društvo Bizeljsko deluje od leta 1979. Ustanovili so ga takratni športni navdušenci z željo druženja ob športu. Cilji so še vedno spodbujanje množične rekreacije otrok in odraslih, vključevanje v razne športne aktivnosti (nogomet, odbojka, smučanje, tek, kolesarstvo, tenis, biljard), sodelovanje na raznih športnih prireditvah in vključevanje mladih v zdrav način življenja ter koristno preživljanje prostega časa.

V ta namen sodelujejo z OŠ Bizeljsko z organizacijo mini maratona za učence na prireditvi Festival zdravja. Nekajkrat so devetošolce pred koncem šolskega leta povabili na biljard. Seznanili so jih z osnovami ter pravili igranja in izvedli mini turnir. Po obnovi stavbe nekdanje šole so dobili svoje prostore, kjer se sestajajo. Tam si družno ogledajo nekatere večje tekme slovenskih reprezentanc in pomembnih športnih prireditev.  Organizirajo obiske nekaterih zanimivih tekem in tekmovanj ter vsakoletni krajevni nočni turnir.

V načrtu imajo naslednje aktivnosti, ki so večinoma že tradicionalne: smučarski izlet, velikonočni pohod, prvomajski pohod, kolesarski izlet, krajevni nočni nogometni turnir in teniški (BTP) turnir. Tenis je trenutno na prvem mestu po zanimanju članov. K igranju vabijo tudi nečlane. Društvo, ki šteje okrog 30 članov, vodi Matej Šekoranja. Pogrešajo vključevanje mladih po koncu osnovne šole. Večina sedanjih članov je stara med 20 in 35 let.

Ob štiridesetletnici delovanja jim svet KS Bizeljsko podelil plaketo. Jubilej so proslavili s piknikom na katerega so povabili vse sedanje in nekdanje člane ter predstavnike drugih društev v kraju s katerimi sodelujejo ter sosednjih iz Pišec in Bistrice ob Sotli.

Lea Babič
Foto: Arhiv ŠD Bizeljsko in Matej Šekoranja