Slavko je Bizelanc, ki je celo življenje ostal zvest rojstnemu kraju. Po končani šoli se je najprej zaposlil kot poštar, kasneje pa nadaljeval kot hišnik v domači osnovni šoli.

Od rane mladosti je njegova spremljevalka glasba. Pel je že kot šolar na šolskih proslavah in v šolskem zboru. Pozneje je ustanovil ansambel Bizeljski fantje, ki je igral na takratnih veselicah v kraju in okolici,  ko se pridružil ansamblu Tonija Hervola pa je spoznaval tudi tuje glasbene odre. Ker je tudi njegova življenjska sopotnica odlična pevka, je samoumevno, da se je pri njih veliko pelo in ni čudno, da sta obe hčerki glasbenici. Nepozabno doživetje so bili nastopi, ko sta se jima z ženo Zdenko pridružili še hčerki. Zdaj po tej poti stopajo že vnuki.

Čeprav samouk, saj v tistih časih ni bilo možnosti za glasbeno izobraževanje, je s svojim talentom pustil velik pečat na glasbenem področju v domačem kraju in širše. Slavko je dolga leta član Moškega pevskega zbora Bizeljsko, kateremu zadnja leta tudi predseduje. Za delovanje v MoPZ je prejel bronasto, srebrno, zlato in častno priznanje Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Svoj glasbeni talent izkazuje ne le z igranjem harmonike in petjem, ampak tudi s pisanjem besedil in uglasbitvijo le-teh. Zadnja med njimi je pred kratkim ugledala luč sveta Martinova repnica, ki so jo z zborom predstavili v videospotu. Pred tem so še: Bizeljski patroni, Bizeljčan ptp, Leta hitro nam teko….

 Pred leti se je izkazal tudi kot igralec in pevec v nepozabnem muzikalu Dolina spomina, ki ga je po knjigi Franca Križančiča uglasbil in režiral učitelj glasbe na OŠ Bizeljsko Vilko Urek.

Svet KS Bizeljsko ga je ob krajevnem prazniku leta 2017 nagradil s plaketo krajevne skupnosti.

Slavko zdaj uživa v zasluženem pokoju, ko ima končno dovolj časa za svojo največjo ljubezen, glasbo. Rad vzame v roke harmoniko in zaigra za svojo dušo ali za prijatelje, sam ali z družinskimi člani.

Lea Babič