Iz rodnih Sromelj je Ivanko v Staro vas na Bizeljskem pripeljala moževa velika želja imeti gostilno. Kupil je hišo v Stari vasi, kamor sta se preselila po poroki leta 1976. Hišo sta začela obnavljati in leta 1982 odprla gostilno. Ivanka je sprva delala kot prodajalka v trgovini, ki je bila v delu te hiše še iz avstro ogrskih časov. Mož je kmalu za tem zbolel in leta 1992 umrl. Ivanka se je potem podala v podjetniške vode in prevzela gostilno in sprva še tudi trgovino. Gostilno je počasi širila in se leta 2008 lotila večje obnove in dograditve. Ponudbi so dodali prenočišča in dvorano za večje skupine.

V življenje v kraju se je hitro vživela in z veseljem se spominja takratnih časov, ko so se pogosto znašli v družbi s sosedi ob zvokih Jožekove (Jože Zagmajster) harmonike. Z nostalgijo omenja te čase, ko so se več družili. »Takrat je teklo življenje drugače«, pravi. Zdaj vodi daleč naokrog po odlični hrani znano gostilno, ki jo počasi predaja v roke mlajši generaciji.

Je članica Društva kmetic Brežice Aktiva Bizeljsko in Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje, kjer se rada udeležuje srečanj, ekskurzij in predavanj.  

Na predlog Aktiva kmetic ji je v letu 2020 svet KS Bizeljsko dodelil priznanje, ki se ga je razveselila, saj je to dokaz, da nekdo vidi in ceni njeno delo. Ponosna je tudi na priznanje Obrtne zbornice Slovenije, ki ga je prejela leta 2018. Z vsemi zaposlenimi so se udeležili podelitve v Portorožu.

V prostem času se sprošča z delom na vrtu, rada gre na kak izlet, v teh koronskih časih pa je našla tudi več časa za branje knjig.

Kljub temu, da se počasi odpravlja v pokoj, načrtov za prihodnost ne zmanjka. Nameravajo urediti še dodatne apartmaje in igrišče, saj tako narekujejo želje gostov. Trenutno gostilna zaposluje pet oseb za polni delovni čas in eno za polovični delovni čas.