Na Vidovo nedeljo, 18. junija, je potekal drugi pohod po bizeljskih pešpoteh, to je pohod po Vidovi poti. Pohodniki smo se zbrali pri etnografski zbirki Marije Sušnik na Pišeški cesti, kjer smo si lahko ogledali zbirko treh generacij, članice TD Bizeljsko pa so nam pripravile nekaj dobrot za lažji začetek poti.


Po pozdravu predsednice TD Mateje Kmetič , smo se napotili proti cerkvi svetega Vida, ki je ena izmed petih podružničnih cerkva župnije Bizeljsko. Med potjo smo si imeli veliko povedati, saj med tednom ob delovnih obveznostih ni časa za klepet. Kmalu smo si prislužili prvi počitek in se ustavili pri družini Šekoranja-Špiler, kjer so nam skupaj z družino Černelič-Novak pripravili pogostitev. Pričakale so nas bogato obložene mize. Pot smo nadaljevali na željeni cilj, vendar smo že ponovno imeli kratek postanek pri Srečku Žgalin, kjer smo v vroči nedelji potrebovali okrepčilo. Od Srečkove domačije se odpira čudovit razgled na bizeljske griče in končni cilj pohoda, cerkev sv. Vida. V lepem sončnem vreme in v dobri družbi smo premagali hrib in že bili pri cerkvi sv. Vida. Vendar brez postanka in okrepčila pri gospodu Antonu Gregl ni šlo. V cerkvi je potekala sveta maša in po končani maši je za kulturni program poskrbel Moški pevski zbor Bizeljsko.

Pohodniki smo se odpravili ponovno na pot, sedaj je bilo lažje, saj je pot potekala samo po hribu navzdol do našega zaključka, kjer smo se okrepčali z odličnim golažem in tekočimi zadevami. Za prostor in tekoče zadeve je poskrbel Srečko Žgalin. Vsi polni lepih vtisov in spominov smo se še malo podružili in v zgodnjem popoldnevu odpravili proti domu.

Mateja Kmetič, TD Bizeljsko