Naslov: Gregovce 16, 8259 Bizeljsko
tourist_icon_bus tourist_icon_eat tourist_icon_ptp tourist_icon_wheelchair Parkirišče
Telefon: 031 304 357
E-mail: miha.balon@gmail.com

ikona_zemljevid Prikaži zemljevid

Bizeljčan PTP: tick_icon
Možen dostop z avtobusom: tick_icon
Število ležišč: cross_icon
Kapaciteta: 45 ljudi
Možnost plačila: gotovina tick_icon, plačilna kartica cross_icon

Opis:

NUJEC je domače oziroma hišno ime, katerega družina Balon uporablja zaradi boljše razpoznavnosti istoimenskih vinogradnikov na Bizeljskem.

Stoletje staro ime Nujec izvira iz domačije v Gregovcah na Bizeljskem, kjer je klet vkopana v zemljo s kapaciteto za 50.000 litrov vina. Tu zorijo naša vina, med samimi koreninami najstarejšega hrasta v Sloveniji in čeprav je že podlegel starosti in prisotnosti hrastovega kozlička, je še vedno impozanten in vreden ogleda. Hrast je tudi prepoznaven simbol naših vin.

Kmetija obsega 20 ha površin, od katerih je 5 ha vinogradov. Na njih skupno uspeva okoli 25.000 trt. Razmerje med belimi in rdečimi vini je enakovredno. Od belih vin pridelujemo bizeljčan beli PTP, sivi pinot, rumeni muškat, chardonnay, laški rizling in rumeni plavec, ki je tudi naša bizeljska avtohtona sorta. Od rdečih vin pridelujemo bizeljčan rdeči PTP, modro frankinjo in modri pinot.

Obiščite nas na Bizeljskem, kjer boste v stiku z nami občutili pristnost našega sožitja s trto, to čudovito rastlino, ki nam daje grozdje, vino in ugodje. To sožitje bogati naša življenja že stoletja, včasih pa ga dela tudi težkega, ko bdimo nad pridelkom od sajenja mladic do trgatve, ko iz sladkega grozdja stiskamo mošt in ga negujemo dokler ne postane vrhunsko vino. Dobra vina, v katerih prepoznamo tople žarke sonca, žlahtne arome in naše skrbno ravnanje, nam privabijo radost v srca, ki jo je težko opisati, zato jo doživite z nami.

Delovni čas:
Po dogovoru tick_icon