Naš krajevni praznik je že drugo leto zapored minil brez običajnega praznovanja.

Zaradi upoštevanja ukrepov smo krajani prejeli po pošti obvestilo sveta KS o realiziranem planu dela v minulem letu ter načrtih za prihodnje leto. Epidemične razmere so botrovale, da smo prikrajšani za druženje ob tem pomembnem dnevu za naš kraj.

Enajsti november, Martinovo, ima za Bizelance kot vinogradnike svojstven pomen, saj pregovorno ta dan mošt postane vino. Na to so bili v preteklosti vezani številni običaji, ki so povezovali vinogradnike ob pokušanju pridelka, ki zori v kleteh ter pogostitvijo tistih, ki so pomagali potrgati grozdje. A krajevni praznik praznujemo v spomin na dan pred osemdesetimi leti, ko je 3011 krajanov moralo zapustiti domove in oditi v neznano negotovi usodi naproti. Četudi smo rojeni po vojni, je trpljenje naših prednikov zapisano v naš spomin, saj so nam starši neštetokrat opisali takratne dogodke.

V navadi je, da se ob krajevnem prazniku podelijo priznanja zaslužnim krajanom. Tokrat prejme plaketo KS Alojz Antolovič, ki je skoraj že 60 let aktivni član PGD Bizeljsko.

Lea Babič