Na zemljevidu bizeljskih vinarjev postaja vse bolj prepoznavno ime Zagmajster Hiša pesmi in vina. Že desetletja je pesem nepogrešljiva spremljevalka Zagmajstrovih tam pod Veliko pečino v Orešju na Bizeljskem. Kot je v naših krajih v navadi, sta tudi vinograd in vino sestavna dela tukajšnjih kmetij. Pri Zagmajstrovih je to znal združevati že oče Tonček, ki je z leti svoje znanje prenašal na sina Blaža. Ta je vse to še nadgradil ter z ženo in sinovoma piše nadaljevanje uspešne zgodbe tudi po očetovi smrti.

Angelska glasova Marka in Mihe sta bila nepogrešljiva na šolskih proslavah, kjer redno nastopala tudi hči Janja ter raznih prireditvah v kraju in širše. Kot člani Ljudskih pevcev Bizeljsko so prepevali vsi moški člani treh generacij družine. Ob nekaterih priložnostih se jim pridružita še mama Anica in žena Katarina. V taki zasedbi so nastopili tudi v znani televizijski oddaji Slovenski pozdrav, se uvrstili v polfinale ter ob vsakem nastopu lepo predstavili še domači kraj.

Ob službenih dolžnostih pa Blaž največji poudarek daje vinogradu in vinu. Obdelujejo 20.000 trt. Pred petimi leti so se preusmerili v ekološko vinogradništvo. Ponosen je na svoja vina. Zanje je dobil že številna priznanja na lokalnih ocenjevanjih, na sejmu Agra v Gornji Radgoni ter na vinskem sejmu v Ljubljani, kjer je suhi jagodni izbor laškega rizlinga dosegel naziv prvak vinorodnega okoliša. V njihovi ponudbi se najde tudi paleta štirih penin ter razni predikati, med katerimi je že bilo tudi ledeno vino, ko so bili primerni pogoji, kar zadnja leta zaradi blagih zim, ni možno. Zadnja leta svoji ponudbi dodajajo še olje iz grozdnih pešk, ki ga sami stiskajo. 

Ob usmeritvi v vinogradništvo in opustitvi živinoreje so na delu svoje kmetije postavili obore za jelene, ki poskrbijo, da se travniki ne zaraščajo.

Blaž najde sprostitev v delu z lesom in s ponosom pove, katera sončna vrata so nastala v njegovi domači delavnici. Lahko ga uvrstimo tudi med inovatorje, saj je izdelal že več traktorskih priključkov za lažje delo v vinogradu.

Poleg tega je Blaž aktiven član PGD Orešje in predsednik društva vinogradnikov Bizeljsko. Pod njegovim vodstvom je društvo zaživelo: vinogradniki se predstavljajo na sejmih, ponovno se organizirajo ocenjevanja vin ter številne druge prireditve, kot so Vincenčevo in začetek rezi v vinogradih, postavljanje klopotca za Lovrenčevo, Martinovanje, vsakoletni izbor vinske kraljice Bizeljskega, številna izobraževanja ter nepozabne ekskurzije. Odprtih rok sprejema sodelovanje z drugimi društvi pri organizaciji prireditev v kraju ter širše v občini. Še posebej pohvalno je, da se v društvo vključuje vedno več mladih.

Svet KS Bizeljsko je ob krajevnem prazniku leta 2017 Blažu Zagmajstru podelil priznanje za njegovo nesebično delovanje v korist domačega kraja. Ob tem izraža hvaležnost za izkazano priznanje, ki mu veliko pomeni, ne pozabi pa poudariti, da ga sprejema kot priznanje celi družini, saj brez njihove podpore in sodelovanja tega ne bi zmogel.