Na svečanosti pri gasilskem domu v Stari vasi so se zbrali domači in sosednji gasilci,  gasilski gostje iz PGD Križe z Gorenjske, ter vaščani. Zbrane so pozdravili župan Ivan Molan, predsednik Gasilske zveze Brežice Mihael Boranič in predsednik krajevne skupnosti Franci Kelher. Boranič je spomnil na začetke gasilstva v občini, kjer danes deluje 31 PGD-jev, in poudaril, da ob sprejemu dolgoročnega plana opremljanja gasilskih enot, nekateri niso verjeli, da ga bodo uspeli uresničiti. A po 15-tih letih se ga držijo in uresničujejo, čeprav z velikim posluhom občine in tudi prispevki društev.

Predsednik PGD Stara Vas Branko Narat je v nagovoru spomnil, da najpomembnejše vrednote v življenju človeku morajo biti preprosto dane in da je pripadnost gasilski organizaciji vrednota, ki se je zaveda vsak gasilec. O pridobitvi pa je Narat  povedal: « Staro vozilo 25 let je zamenjal novi Renault Master GV1, gasilskih oznak, je tipzirano vozilo za naše društvo, vredno okoli 40 tisoč evrov. Težko smo ga pridobili, 40 odstotkov investicije smo zagotovili sami, 60 odstotkov pa Gasilska zveza Brežice.«

Gasilsko društvo Stara vas, je eno od treh na Bizeljskem, šteje okoli 40 članov, približno 15 je operativnih članov. Čeprav sodijo med manjša društva, se za nadaljevanje obstoja ni bati, saj imajo aktiven podmladek, ki je nastopal tudi na svečanosti ob blagoslovu. Vozilo je blagoslovil bizeljski župnik Vlado Leskovar, v kulturnem programu pa so nastopili Larisa, Gašper, Maja, Manca in Sonja. Po svečanosti, ki jo je povezovala Doroteja Lipej, je sledila zabava, gasilci pa so zbrane pogostili z golažem in domačimi dobrotami. Za varno vožnjo in čim manj uporabe na intervencijah pa so imenovani nazdravili tudi z botrom vozila, to je Andrej Jelčič- Puba.

Suzana Vahtarić
Foto: Lea Babič

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11