V mestni hiši Brežice so svečano razglasili županovo vino, tokrat že četrtič. Izbor je potekal v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Strokovna komisija v sestavi Milena Rožman, Roman Baškovč, Branko Bosina, Jože Prah in Adi Brod je ocenila 30, na lokalnem ocenjevanju najbolje ocenjenih vzorcev belega bizeljčana PTP iz vinogradniških društev Bizeljsko, Pišece in Sromlje.

Tokratni zmagovalec Tomaž Jazbec prihaja iz društva vinogradnikov Bizeljsko. Za beli bizeljčan PTP je prejel oceno 17,30. Najbolje ocenjeni cviček PTP z oceno 16,33 je pridelal Stanislav Barkovič iz DV Dolina-Jesenice. Izbrani vini bo občina Brežice uporabljala kot protokolarno darilo z namenom promocije lokalnih kakovostnih vin. Zmagovalca bosta prejela prehodno skulpturo 24. junija na festivalu Brežice, moje mesto 2016 – Dan kruha, vina in salam. V petek, 22. aprila so vsi sodelujoči vinogradniki prejeli priznanja iz rok župana Ivana Molana, čestitala pa jim je tudi vinska kraljica Bizeljskega, Lea Berkovič.

Predsednica ocenjevalne komisije Milena Rožman, vodja izpostave kmetijske svetovalne službe Brežice, je povedala, da so letošnji vzorci ocenjenih vin dosegli odlične ocene, kar dokazuje, da so vinarji svoje delo opravili natančno in dosledno ter pridelali kakovostna vina.

Foto Videokom Davor Lipej