(Jernej Martinčič) ter Subvencije 2012 (Milena Rožman).

Zimska izobraževanja

Članice društva kmetic smo se udeležile tečaja priprave jedi iz ajde. Na turistični kmetiji Balon – Bela gorca nam je kuhar Damjan Golob prikazal pripravo ajdove ocvirkovke, palačink, pogače, njokov in hlebčkov z jetrnim nadevom. Med delom rad odgovarja na vprašanja in pove marsikateri koristen nasvet.
Gospa Mira Podgoršek pa nam je zamesila in spekla sadni kruh, za katerega je na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju dobila zlato priznanje. Povedala je, da ga pripravlja po receptu svoje tašče, ki je uporabljala le sadje, ki je takrat raslo na naših kmetijah. Nič ni narobe, če dodamo suho sadje po svojem okusu, katerega je zdaj moč kupiti več vrst.

L. Babič

Več fotografij iz izobraževanja priprave jedi iz ajde si lahko ogledate v FOTOGALERIJI!

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja

Zimska izobraževanja