predmetni stopnji, v netekmovalnem delu pa je zapelo devet najmlajših izredno dobrih pevcev. Zaplesala pa je tud plesna skupina najmlajših s prve triade na temo Sreča na vrvici pod mentorstvom Tadeje Vahčič.

21. zimski festival OŠ Bizeljsko

Festival so posvetili tudi bližnjemu kulturnemu dnevu in v goste povabili rojaka, dramskega igralca Jožeta Logarja, ki je občinstvo prevzel s Prešernovo Urško in še nekaterimi drugimi, ter tako opozoril na pomen ohranjanja slovenske pesmi.
Po preštetih glasovih občinstva sta na  razredni stopnji prvo mesto delila  Rebeka Kobe (Daleč je srce) in Nejc Križančič (Moja), tretja je bila Tjaša Antolovič (Hvala za vijolice), na predmetni stopnji leto za letom blesti Denis Plevel (Roža moja), ki ga je na harmoniki spremljal Alan Omerzo, drugo mesto sta v duetu osvojila Klara Koren in Marko Zagmajster (Lepo je v dvoje), tretje mesto pa Laura Omerzo (Čakam te).

Vsi nastopajoči so v spomin prejeli steklene snežinke, ki sta jih podelili ravnateljica Metka Kržan in vodja novomeške enote Zavoda RS za šolstvo dr. Stanka Preskar. Najboljši pa so prejeli še  kristalne spominke, ki jih vsako leto prispeva Daniel Štus iz Kozjega. Letos se je kolektiv že na generalki odločil, da podelijo pokal tudi v netekmovalnem delu, saj je Aida Perko s svojo odlično zapeto Prebudi se večini občinstva privabila solze v oči. S prostovoljnimi prispevki so zbrali nekaj več kot 900 evrov za šolski sklad.

Po prireditvi je bil Vilko Urek poln lepih vtisov, saj so pevci bili res odlični. Letos so prevladovale slovenske pesmi, teh je vsako leto več, le dve pevki sta izbrali tuji skladbi. Urek pa je še dejal, da ima tiho željo, da pripravi tematski festival. Spomnil pa se je tudi na lanski jubilejni 20. festival, kjer je nastopil tudi celoten  kolektiv šole.

Nastopajoči v netekmovalnem delu: Vita Stermecki, Miha Zagmajster, Bojana Lupšina, Aida Perko, v duetu Andrej Sotovšek in Maj Borošak, Ema Arnšek, Venessa Kukovič in Luka Koren.

Na razredni stopnji so peli: Klavdija Vovk, Ema Agnič, Tjaša Antolovič, Patricija Kos, Sara Plevnik, Lana Kotnik, Maja Horvatič, Tjaša Plevnik, Nejc Križančič in Rebeka Kobe.

Na predmetni stopnji so prepevali: Anamarija Agnič, Tita Šekoranja, Denis Plevel, Laura Omerzo, duet Klara Koren in Marko Zagmajster, Barbara Brkovič, Michele Sokler in Rebeka Koren.

S. Vahtarić
Foto: L. Babič, B. Brečko

Več fotografij v FOTOGALERIJI!

21. zimski festival OŠ Bizeljsko

21. zimski festival OŠ Bizeljsko

21. zimski festival OŠ Bizeljsko

21. zimski festival OŠ Bizeljsko

21. zimski festival OŠ Bizeljsko

21. zimski festival OŠ Bizeljsko