V delavnicah ob gregorjevem so najmlajši tudi ob pomočjo Vanje Tonkli iz Posavskega muzeja Brežice izvedli delavnico izdelave ptičkov iz gline ter papirja, gregorčkov iz naravnega materiala ter testene ptičke tudi spekli in jih ponudili na zaključni prireditvi.Jurija so počastili z izdelavo naglavnih venčkov iz zelenja in izdelavi cvetja iz krep papirja, kjer je znanje umetnostnega oblikovanja krep papirja predajala Brigita Heberle Martini. Na temo trgatve pa so tako otroci kot starši poslikali steklenice in izdelovali glinene vrče.

 

Na skupni zaključni prireditvi pa sta vrtičkarski skupini Sovic in Oblačkov skupaj z učenci predstavili šege in navade ob teh praznovanjih tudi v krajšem kulturnem programu. Aleš Balon pa je v zaključku prireditve prikazal kako se ob končani trgatvi zahvalijo trti. Ob delavnicah je na igrišču potekal tradicionalni turnir trojk za prenosni pokal igrišča.

S. Vahtarić

img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11img 12img 13img 14img 15img 16img 17img 18img 19img 20img 21img 22img 23