zapodili v iskanje izgubljenih ovčic, animatorji so vsako jutro uprizorili igro, katere rdeča nit je bila Zgodba iz Narnije, ki je, kot je dejala vodja oratorija Andreja Špeljak, simbolno pokazala, da je Bog vedno z nami in da nismo nikoli sami.

 

Veseli oratorijci oživeli Hribček Za krasne kostume in odlično sceno so poskrbeli Peter, Gabrijela in Nataša ob pomoči svojcev, animatorji pa so se že pred oratorijem igro vadili. Druženja so se nadaljevali s prepevanjem oratorijske himne in bans, z delavnicami in različnimi igrami ter molitvijo. Vsak udeleženec si je ob pomoči animatorjev izdelal oltarček, vsaka skupina je izdelala tudi jadro in zastavo, saj so kot formacija posameznih ladij premagovali ovire na poti do Narnije. Po skupinah so izdelovali tudi zmaje, saj se tudi ta pojavi v zgodbi, in jih spuščali na bližnjem travniku ob kapeli sv. Florijana.

 

Skozi igro in druženje je čas hitro tekel, tretji dan so se odpravili peš na pohod do lovske koče in nato do gradu Bizeljsko, kjer so se zdaj že tradicionalno srečali z oratorijci iz Bistrice ob Sotli. Otroci in animatorji so se spoznali, se družili in igrali, pripravili pa tudi prošnje in zahvale ter lepe misli na balonih, ki so jih delili z novimi prijatelji pri sveti maši, ki sta jo duhovnika, bizeljski Vlado Leskovar in šempetrski Damjan Kejžar, darovala pod šotorom. Druženje s skupnim kosilom na travniku je hitro minilo z željami, da se ponovno dobimo na oratoriju in da se oratorijci dveh župnij srečajo tudi prihodnje leto, je dejal vodja oratorija v Bistrici ob Sotli Tadej Ulčnik, ki je povedal, da se je v Bistrici ob Sotli oratorija udeležilo okrog 40 otrok in 20 mladih animatorjev. 

S. Vahtarić

 

Več fotografij iz dogodka se nahaja v FOTOGALERIJI.

 

Veseli oratorijci oživeli Hribček Veseli oratorijci oživeli Hribček Veseli oratorijci oživeli Hribček Veseli oratorijci oživeli Hribček Veseli oratorijci oživeli Hribček Veseli oratorijci oživeli Hribček