Ljudski pevci Sromlje in Globoko, Fantje iz Vrhov iz Bistrice ob Sotli, Ljudske pevke Cerklje ob Krki, Koledniki iz Bušeče vasi, pevke iz Žejnega, Ljudski pevci Prijatelji iz Šmartnega ob Paki, Trebeški drotarji, Kapelski pubje ter Fantje iz Šentruperta.

V Slomškovem letu prvo srečanje ljudskih pevcev

Župnik Vlado Leskovar se je zahvalil vsem nastopajočim, še zlasti pa vodji domačih ljudskih pevcev Jožetu Veršcu, ki je prevzel organizacijo in nosil večji del njenega bremena. Zbrane je pozdravil Alojz Kačičnik, župnik s Slomškove Ponikve, ki je pobudnik srečanja pevcev na Bizeljskem, in je dejal, da bomo v Slomškovem letu, ki ga obeležujemo s prireditvami od novembra do novembra, septembra obeležili 150 letnico njegove smrti.

V prireditvah skušajo povezati kraje, ki jih je obiskal in jih skozi prireditve vključiti v praznovanje. Vsekakor bo vesel, če bo prereditev postala tradicionalna. Jože Veršec pa se je zahvalil tudi Vesni Sever, etnologinji, ki je koncert snemala in bo odlomke 14. julija popoldne predvajala na Radiu Ognjišče, Lučki Černelč iz območnega Sklada RS za ljubiteljske kulturne dejavnosti ter Katarini Zagmajster, ki je prireditev povezovala. Ob koncu pa so bizeljski pevci s Trebeškimi drotarji in vodji  gostujočih skupin ter seveda publiko v cerkvi sv. Lovrenca skupaj zapeli En hribček bom kupil, nato pa se skupaj z obiskovalci družili ob domačih dobrotah.

S. Vahtarić
Foto: L. Babič

Več slik iz srečanja ljudskih pevcev se nahaja v FOTOGALERIJI!

V Slomškovem letu prvo srečanje ljudskih pevcev

V Slomškovem letu prvo srečanje ljudskih pevcev

V Slomškovem letu prvo srečanje ljudskih pevcev