»Občutki so dobri, ker imam dobro naslednico, obljubila sem ji, da bomo še pomagali, moralo se je to zgoditi, da se pomladijo vrste in vnesejo nove ideje,« je na občnem zboru v Osnovni šoli Bizeljsko dejala Vesna Kunej, ki je zadnjih 13 let vodila društvo. Poudarila je še, da je ogrodje dela zastavljeno, med poglavitnejšimi letošnjimi projekti  pa je združitev petih bizeljskih pešpoti, ki so zaživele pod njenim vodenjem društva, skupaj s Kozjanskim parkom združiti v vodnik, saj na projektu delajo že zadnja leta in je pred zaključkom.

Nova predsednica Mateja Kmetič je dejala, da bodo ob izvedbi pohodov in izdaji vodnika po pešpoteh  med večjimi dogodki še organizacija Martinovega sejma, saj lani ni bilo več Martinovanja na Bizeljskem, z novo predsednico so še odločnejši o potrebi turistično informativnega centra v kraju. Seveda pa bi radi društvo pomladili, tako bodo okrepili sodelovanje s šolo pri izbirnem predmetu turizem ter ob tradicionalnih  Dnevih evropske kulturne dediščine povabili tudi šolarje k sodelovanju na tradicionalnih poletnih  likovnih kolonijah, ki bodo letos potekale na temo Dediščina gre v šolo, za temo pa so si izbrali sončna vrata in  septembrski razstavi, s katero so lani obeležili že osme dneve evropske dediščine.

Turistično društvo Bizeljsko se je priključilo letošnjem 3. regijskem festivalu pohodništva, tako vabijo že 27. aprila na pohod po prvi pešpoti k znamenitim repnicam in tradicionalnem jurjevanju ob zaključku pohoda. K rednem delu sodijo tudi promocijske predstavitev na sejmih, januarja so bili na ljubljanskem sejmu Počitnice in prosti čas, aprila gredo na zagrebški festival hrane in vina, tradicionalno se udeležujejo sejma Kozjansko jabolko v Podsredi. Letos bi radi zasnovali izdajo bizeljskih razglednic v brošuri, uredili na pobudo Brigite Heberle gredo vrtnic pri farni cerkvi, ter izvedli manjše akcije,  kot so spomladanska čiščenje okolja in podobne.

Občnega zbora so se udeležili tudi predstavniki drugih društev v kraju ter Vesna Zakonjšek iz Kozjanskega parka,  predsednik krajevne skupnosti Franci Kelher, ravnateljica šole Metka Kržan, ki je prijazno odstopila prostore, zbrane sta pozdravila tudi podžupanja Vladka Kežman in Franci Vranetič v imenu Občisnke turistične zveze in Turističnega društva Kapele.  Davor Lipej, ki beleži aktivnosti društva tudi s kamero, pa je pripravil predstavitev aktivnosti društva v minulem letu. Po končanem občnem zboru se je nekaj več kot  50 zbranih še družilo in izmenjalo ideje ob pogostitvi in razpoloženem harmonikarju.

Suzana Vahtarić

Foto: Lea Babič, Branko Brečko

Video: Davor Lipej

 

{vimeo}87928232{/vimeo}

 

img 5320img 5323img 5327img 5324img 5330img 5338img 5334img 5339img 5345img 5347img 5348img 5354img 5355img 5357img 5358img 5363img 5370img 5376img 5378img 5380img 7104img 7106img 7107img 7108