Poleg že utečenih petih pohodov po bizeljskih pešpoteh bo v prvi polovici leta luč rojstva po nekajletnih prizadevanjih v sodelovanju s Kozjanskim parkom le ugledal vodnik po Bizeljskem. Ta se je v času zbora še tiskal, je povedla Vesna Zakonjšek iz Kozjanskega parka, ki z društvom sodeluje že od leta 1999. Z Vesno Kunej sta v zadnjih nekaj letih vložili v pripravo vodnika in prospektov v povprečju okoli 300 ur na leto samo na terenu, tudi lani sta bili na terenu skupaj 10 dni. Za promocijo kraja in ponudnikov pa bi radi v društvu uresničili dolgoletno željo glede turistično informativnega centra v kraju, kar je z novo urejenimi prostori krajevne skupnosti še korak bliže k uresničitvi. Tudi letos bodo v sodelovanju z osnovno šolo izvedli tradicionalno likovno kolonijo in razstavo ob Dnevih evropske kulturne dediščine. Ob promociji kraja na sejmih tudi v tem letu načrtujejo soudeležbo na martinovanju in organizacijo Martinovega sejma, že prej pa v avgustu tudi snemanje oddaje z RTV – regionalni center Maribor o bizeljčanu PTP, rumenem plavcu in Bizeljskem nasploh. Ob skrbi za urejanje okolice pešpoti, avtobusnih postajališč in čistilni akciji v aprilu, bi radi uredili tudi društvene prostore v zadružnem domu.

Branko Brečko je opozoril na označitev favne in flore, ki je edinstvena ob bizeljskih pešpoteh, po vzoru informativnih tabel je predlagal označitev ptiča čebelarja in drugih redkih ptic ter bavarske popkorese in ostalih redkih vrst. Lea Babič pa je podala predlog o postavitvi bizeljskega hrama s sončnimi vrati kot turistično znamenitost v sodelovanju z drugimi društvi.

Pohvale društvu so izrekli predsednik krajevne skupnosti Franci Kelher, v imenu Občinske turistične zveze Brank Stergar, ki je opozorila tudi na 50. obletnico zveze, v imenu turističnega društva Artiče Ida Ostrelič ter predstavniki domačih društev. Presenetile pa so članice aktiva žena s predsednico Slavico Antolovič na čelu, ki so predsednici Mateji Kmetič ob letu vodenja podarile krušno sončnico, in še eno podpredsednici in do lani dolgoletni predsednici Vesni Kunej. Po občnem zboru so druženje nadaljevali s kantavtorjem Petrom Dirnbekom.

S. Vahtarić
Foto: Lea Babič 

 

img 1img 2img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11img 12