kmetice pa so poskrbele za domače dobrote, med katerimi je nepogrešljiv ajdov kolač.

Martinovanje na Bizeljskem 2011

V bogatem zabavnem programu je množico zabaval Ansambel Hervol, tradicionalno pride v gostevsako leto Pihalni orkester Kapele, predstavil se je Klub harmonikarjev Povše, uvodoma je zbrane ogreval ansambel Zadnja šansa, da je žlahtna kapljica gladko stekla po grlu pa so zapeli domači pevci – Mešani pevski zbor Bizeljsko, ki jej obeležil 35 let delovanja.
Ob martinovem pa organizatorji ne pozabijo na krst mošta, ki ga preko 20 let  vrši skupina domačinov v okviru turističnega društva, ti so poskrbeli, da se je mošt pokoril za vse grehe in se ‘čist grehov’ spremenil v vino.

Številni obiskovalci so napolnili ogrevani šotor in dvorano zadružnega doma, med njimi ni manjkalo znanih obrazov, oglasil se je tudi mag. Andrej Vizjak in vrh brežiškega odbora LDS, nasmejana sta bila tako Jure Poglajen kot predsednica stranke Katarina Kresal,  ki se je v srečelovu pripravila na mrzle dni, saj je dobila kar nekaj parov čevljev in škornjev.

Za obiskovalce pa so organizirali tudi prevoz s kombijem in taksijem, kar je bilo že lani dobra sprejeta ponudba, saj je le tako martinovo res praznik.

S. Vahtarić
Foto: S. Medved

Fotografije iz Martinovanja na Bizeljskem 2011 se nahajajo v FOTOGALERIJI!