Bizeljska društva so združila moči in ob letošnjem Martinovem pripravila Martinov teden, ki se je pričel s tradicionalno veselico pod šotorom z bogatim programom.

Na svoj duhovit in humoren način je prireditev povezoval komedijant Samo Tuš – Korl, nastopili pa so godbeniki pihalne godbe Orlica iz Bistrice ob Sotli, harmonikarji Boštjana Povšeta, Ljudski pevci Bizeljsko ter družina Zagmajster. Za zabavo do jutranjih ur je poskrbel ansambel Tonija Hervola, za popestritev programa pa so poskrbeli člani domačega turističnega društva z uprizoritvijo krsta mošta.

Vrhunec večera je bila seveda razglasitev vinske kraljice Bizeljskega za leto 2016 Lee Berkovič, ki si je ta naziv pridobila na izboru pred petčlansko komisijo, ki je preverjala znanje kandidatk. Na prireditvi je prejela krono, s katero je v minulem letu uspešno predstavljala bizeljska vina Doroteja Šekoranja. V imenu društva vinogradnikov, ljudskih pevcev Bizeljsko ter spletnega portala www.bizeljsko.si je predsednik društva Blaž Zagmajster izročil šopek nedavno izbrani Kmetici leta 2015 Lei Babič ter se ji zahvalil za delo, ki ga zanje opravlja. V dvorani zadružnega doma je ves čas potekala pokušina vin domačih vinarjev.

Martinov teden se je nadaljeval s ponedeljkovim mini nogometnim turnirjem za otroke, na krajevni praznik v sredo, 11. Novembra 2015 s kulturnim programom in z Martinovim sejmom, ki je bil v zadružnem domu, v petek pa se je celotedensko dogajanje zaključilo s Petkovo pumpo in ansamblom Potep.

Lea Babič
Video: Videokom Davor Lipej
Foto: Lea Babič in Sandi Medved