je več kot dvatisočletno zgodbo uprizorila mlada družina Špeljak.

Tradicionalne žive jaslice Novorojencu na slamici so se v družbi pastirjev in ovc poklonili in ga obdarili trije kralji, uprizoritev pa lepšali pevci. Angel je prenesel detece v cerkev, kjer je bila družina v spremstvu angelčkov pred oltarjem priča polnočnici, ki jo je daroval domači župnik Vlado Leskovar.
Mašo je s petjem lepšal cerkveni pevski zbor, na koncu pa sta na citre zaigrali sestri Agnič. Po polnočnici so si krajani in obiskovalci voščili ob druženju s pogostitvijo in se še v soju ognjemeta zadržali na klepetu.

S. Vahtarić
Foto: L. Babič, B. Brečko

Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice Tradicionalne žive jaslice