in s slastnimi domačimi buhteljni.

 

 

Tehniška dediščina Bizeljskega – obisk pri gospe Lei Babič Ogledali smo si njeno zbirko prelepih majolik in prisluhnili bogatemu znanju o njih. V njeni zbirki je okrog 1200 majolik iz 59 držav in gospa Lea ve natančno za vsako, od kod je. Največ je seveda slovenskih in so najrazličnejših oblik. Potem smo narisali vsak po en predmet iz njene bogate zbirke. Gospa Lea pa nam je pokazala še zelo izvirno oblikovane božične jaslice, ki jih izdeluje iz medenega testa. Prvič jih je naredila za begunske otroke, ker jih je hotela razveseliti za božič. Zaupala nam je, da bo 7. junija imela samostojno razstavo izdelkov iz medenega testa v Čebelarskem muzeju v Radovljici. Bili smo ponosni, da je gospa Lea Babič z lepimi izdelki kljub svoji skromnosti postala znana tudi drugim v Sloveniji in ji iz srca čestitamo.

 

Na koncu našega srečanja smo naredili še skupinsko fotografijo, ki jo je posnela gospa Lea s svojim fotoaparatom. Izvedeli smo tudi to, da je fotografiranje njena najljubša strast. Naslednji teden pa je prišel v šolo še gospod Ludvik Divjak in nam predvajal svoje fotografije, na katerih je dokumentirana stavbna dediščina Bizeljskega in okolice. Dobro, da gospod Ludvik poleg vsega, kar počne, rad fotografira, kajti mnoge značilne zgradbe so žal ohranjene samo še na posnetkih. 

 

Kaja Martini in Tanja Plevnik,
OŠ Bizeljsko

Foto: L. Babič

 

Tehniška dediščina Bizeljskega – obisk pri gospe Lei Babič Tehniška dediščina Bizeljskega – obisk pri gospe Lei Babič Tehniška dediščina Bizeljskega – obisk pri gospe Lei Babič Tehniška dediščina Bizeljskega – obisk pri gospe Lei Babič