Starejši krajani Bizeljskega se radi udeležijo decembrskega srečanja v gostilni Kocjan, ki jim ga vsako leto pripravijo prostovoljke krajevne organizacije Rdečega križa. Tudi to soboto so se zbrali številni krajani starejši od sedemdeset let. Po pozdravu predsednice Mire Rajterič so nastopili ŽePZ Mravljice pod taktirko Anite Veršec in učenci OŠ Bizeljsko pod mentorstvom Brede Kunst in Vilka Ureka, ki jim zbrani vedno radi prisluhnejo.

Srečanja se je udeležila predsednica območne organizacije RK Fanika Zaniuk, ki je v nagovoru pozdravila zbrane in jim zaželela lepo praznovanje in zdravja. Tudi predstavnica sveta KS Bizeljsko Mateja Kmetič in župnik Vlado Leskovar sta nagovorila prisotne in jim zaželela zdravja in dobrega počutja. Župan Ivan Molan, ki se prireditve ni mogel udeležiti zaradi drugih obveznosti, je v pismu izrazil svojo podporo in hvaležnost za delo, ki ga prostovoljke RK opravijo za starejše. Del tega je tudi to druženje, ki je priložnost za pogovor in krepitev medsebojnih vezi. Zaželel jim je prijetne praznične dni v krogu dragih ljudi in naj jim decembrski dobri možje pod smrečico položijo zdravja, miru in sreče. Tudi ravnateljica OŠ Bizeljsko Metka Kržan se je opravičila in kljub odsotnosti zbranim zaželela vse dobro.

Predsednica Mira Rajterič se je zahvalila donatorjem za finančno podporo in prostovoljkam za opravljeno delo. Naštela je nekaj dejstev o življenju v zrelih letih in nanizala številne tople misli, ki ogrejejo dušo in srce.

Kot je že v navadi, so izbrali tudi najstarejša udeleženca prireditve. Tokrat sta bila v obeh kategorijah po dva izbranca. Med ženskami sta bili najstarejši Marija Kovačič in Marjeta Šekoranja, sošolki stari 92 let ter 89 letna sošolca Jože Šekoranja in Alojz Kranjc. Slednji je prvi na plesišče popeljal svojo ženo, s katero se rada zavrtita v plesnem ritmu. Nekateri so se zabavali s plesom, drugi pa v medsebojnem klepetu in obujanju spominov odločeni, da se prihodnje leto spet srečajo.

Lea Babič