Prisotne na startu sta pozdravila g. Bojan Berkovič, ki je imel prisrčen in hudomušen uvodni govor že pri prvem spustu leta 2011 in tudi tokrat je poudaril pomen takšnega dogodka, ki povezuje domačine, ter glavni organizator dogodka in na sploh glavni pobudnik za pestrejše družabno življenje »Gregvanov«, vsestranski g. Franc Debelak.

Vsi se strinjajo z besedami g. Franca Kelherja, predsednika KS Bizeljsko, ki je na enem prejšnjih srečanj v Gregovcah povedal, da so vaščani Gregovc lahko s svojo predstavnico v KS ga. Jožico Obradović vzor vsem ostalim v naši krajevni skupnosti glede povezovanja in sodelovanja v današnjem času.

Na tokratnem spustu je sodelovalo sedem ekip. Poleg »Gregvanov« so se po Sotli spretno spustili še udeleženci iz Stare vasi, Nove vasi, Župjeka in Čemehovca, sosednje vasi na Hrvaškem. Letošnji spust ni bil tekmovalne narave, ampak je bil prvenstveno druženje z obilico smeha.

Po prihodu na cilj smo se »parničarji« in tudi gledalci okrepčali z dobrim bizeljskim vinom in z okusno hrano, ki so jo pripravili domačini.

Kot se spodobi za vsako takšno srečanje, je prijetno druženje po veslanju v Sotli popestril še domačin Alen Kostevc, ki je zaigral na frajtonarici vsem dobro znane melodije. Pridružila se mu je še ga. Vanda Zemljak, ki je svoja otroška leta preživela v Gregovcah.  Zbrane pa so nazadnje obiskali še bizeljski motoristi.

Najlepše prizore so doživeli udeleženci spusta, ko so iz svojih plovil opazovali čudovito naravo v Sotli in ob njej.  S svojim pripovedovanjem kako lepa je tu narava, so marsikoga navdušili, da bi si želel ogledati Sotlo še iz te perspektive.

Preživeli smo še eno lepo, sproščujoče sobotno popoldne ob naši Sotli, vas pa že sedaj  vabimo, da se nam naslednjič pridružite, bodisi kot udeleženec bodisi kot gledalec spusta. Pridite, v Gregovcah je vedno lepo.

Slavica Kostevc
Foto: Jožica Obradović in Slavica Kostevc

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11