prisluhnili slovenski himni.

Šola je tu!

Po pozdravnem nagovoru ravnateljice Metke Kržan, jih je  s pomočjo posnetka nagovoril še predsednik države dr. Danilo Türk. Ravnateljica je prebrala tudi  poslanico, ki jo je učencem namenil župan občine Brežice Ivan Molan. Razredničarka Lidija Balon je prvošolcem izrekla dobrodošlico, ravnateljica pa jim je podarila majice. Skupaj s starši so si v telovadnici ogledali še igrico »Grad gradiček«, ki so jo pod vodstvom učiteljic Tine Krmpotič in Marije Antolovič odlično odigrali učenci 2., 3. in 4. razreda.

Po končanem kulturnem programu so prvošolci spoznali svoj razred in se za nekaj časa poslovili od staršev. Prvošolci so vključeni v kombinirani oddelek, v katerem je še deset tretješolcev, pouk pa bo potekal ob pomoči učiteljice Ivanke Divjak. Da bo učencem prvi šolski dan ostal še v lepšem spominu, so se ob koncu posladkali še s slastno torto.
Učencem želimo uspešno šolanje in dobro počutje v hiši učenosti, je še zapisala razredničarka Lidija Balon.

OŠ Bizeljsko je sprejela kar 126 šolarjev ter 58 vrtičkarjev. Za ostale šolarje, razen prvošolčkov, je sprejem na ploščadi  potekal prej, že  ob 8.00 uri. Pozdravni nagovori so bili podobni, saj je zbrane pozdravila ravnateljica, ki je prebrala poslanico župana. O posebnosti prvega šolskega dne je v tonskem posnetku spregovoril predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk in zaželel, da bi ta dan ostal v lepem spominu in da bi v šoli spoznali veliko novih prijateljev, izvedeli veliko novega, zanimivega in koristnega ter pridobili veliko različnih znanj, ki bodo koristila v nadaljnjem življenju.
Razredi so se zbrali skupaj z razredniki in že je po šolskih hodnikih in učilnicah odmeval otroški smeh.

V prvih dneh za varno pot učencev in učenk tudi na naši osnovni šoli skrbita  policist in predstavnik ZŠAM Brežice.

S. Vahtarić
Foto: S. Vahtarič in arhiv OŠ

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!

Šola je tu!