Zbor se je dvakrat  uvrstil na zaključno medobčinsko revijo in posnel  zgoščenko z naslovom Sem fantič zelenega Štajerja. Nekaj skupnih pesmi in nastopov so izvedli tudi z narodno zabavnim ansamblom Hervol in skupaj nastopili v razvedrilnih oddajah TV Slovenija: Na zdravje in Pri Joževcu z Natalijo, ter v oddaji Polka in majolka na regionalni televiziji. V letu 2014 so sodelovali na snemanju otroške oddaje »Kje s’ pa ti doma« in s svojim petjem pomagali predstaviti Bizeljsko. Oddaja  je na male zaslone TV Slovenije prišla jeseni 2014. Vsako leto organizirajo koncert »Sloven’c vabi«, na katerega povabijo svoje pevske prijatelje iz Slovenije in tujine.

Tako je bilo tudi tokrat v sončnem nedeljskem popoldnevu, ko so se ljubiteljem zborovskega petja v domači cerkvi z ubranim petjem znanih in manj znanih pesmi predstavili gostitelji in gostje: KUD Pavao Štoos Dubravica, Ženski pevski zbor KD Orlica Pišece, zbor KUD Jurij Vodovnik Zreče ter vokalna skupina Kokrčan. Zbrane so pozdravili predsednik sveta KS Franc Kelher, ravnateljica OŠ Metka Kržan, župnik Vlado Leskovar ter  predstavnica območne izpostave javnega sklada kulturnih dejavnosti in podpredsednica zveze kulturnih društev Brežice Lučka Černelič, v imenu domačega zbora pa Slavko Mihelin. 

Vsak zbor se je predstavil s po tremi pesmimi, domačini pa so za konec k petju Bizeljancem zelo priljubljene pesmi En hribček bom kupil, Antona Martina Slomška, povabili še vse prisotne. Prireditev je povezovala in v besedi predstavila nastopajoče Kaja Martini, ki je na koncu povabila k snidenju prihodnje leto.

Lea Babič
Foto: Lea Babič in Branko Brečko

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11img 12img 13img 14img 15