ki se prav tako navezuje na najbolj znani čebelji proizvod.

 

Razstava NAREJENO IZ TESTA avtorice Lee Babič v RADOVLJICI Zanimivi in lično oblikovani izdelki iz testa Lee Babič z Bizeljskega, od enkratnih jaslic iz medenega testa, ki so znani v Sloveniji in še marsikje po drugih državah, kjer so bili razstavljeni, do raznih nabožnih podobic, čebelice na cvetu in drugih, so dobili svoje mesto v razstavnem prostoru muzeja.
Kustosinja čebelarskega muzeja, gospa Ida Gnilšak, je v otvoritvenem nagovoru opisala dejavnost Lee Babič in razstavne poti njenih izdelkov, istočasno pa je na steni potekala projekcija fotografij Bizeljskega, ki jih je prispevala sama avtorica Lea, ki se uspešno ukvarja tudi s fotografijo.

 

Kulturni program so izvedli ljudski pevci z Bizeljskega, ki so uvod v razstavo bogato popestrili. Leino razstavo, ki si jo bo do konca oktobra ogledalo še veliko število obiskovalcev čebelarskega muzeja, od šolskih skupin do tujih turistov, so spremili na pot tudi številni prijatelji z Bizeljskega in Brežic.
Za pogostitev so Leinemu odličnemu bizeljskemu ajdovemu kolaču in domačemu vinu dodale svoj del tudi članice društva kmetic in turističnega društva z Bizeljskega, domačini pa so dodali medeno pecivo in sok.

Po prijetnem druženju ob domačih pesmih, smo si po ogledu razstave z zanimanjem ogledali tudi proizvodnjo lecta v bližnji lectarski delavnici Lectar.

 

B. Brečko

 

Več fotografij se nahaja v FOTOGALERIJI!

 

Razstava NAREJENO IZ TESTA avtorice Lee Babič v RADOVLJICI Razstava NAREJENO IZ TESTA avtorice Lee Babič v RADOVLJICI Razstava NAREJENO IZ TESTA avtorice Lee Babič v RADOVLJICIRazstava NAREJENO IZ TESTA avtorice Lee Babič v RADOVLJICI