najlepši zbirki majolik v Sloveniji, ki jo ima v kleti družinske hiše, dolga leta že ustvarja izdelke iz medenega testa, med njimi tudi medene jaslice, ki jih je v raznih velikostih že velikokrat predstavila ob raznih priložnostih, pa tudi na razstavah doma in v tujini ter različne okraske za razne praznike, od okraskov za božično drevesce do domiselno oblikovanih pisank in še mnogo drugih predmetov.  Že dolgo se ukvarja tudi s fotografijo in fotodokumentiranjem raznih dogodkov ter praznikov, pa naj so to krajevni prazniki, cerkveni ali družinski. Veliko svojih prispevkov je že predstavila tudi v elektronski obliki na spletni  strani www.bizeljsko.com, lansko leto pa je sodelovala na razstavi  fotografij »STARI HRAMI NA BIZELJSKEM«  ob Martinovem prazniku vina.

 

Letos je poskrbela za posebno presenečenje ter  pripravila samostojno razstavo Bizeljske cerkve v cerkvi sv. Lovrenca na Bizeljskem. Po končani slovesni praznični sveti maši je povabil k ogledu razstave župnik gospod Vlado Leskovar, avtorica pa je spregovorila o svojem fotografiranju in o svojih pogledih na lepoto dediščine, ki jo moramo bolj spoštovati in ohraniti za zanamce. Kot že naslov pove, je razstava namenjena predstavitvi cerkva, posebnost pa so zanimivi cerkveni detajli, ki jih ponavadi ljudje pogledajo le bežno, na razstavljenih fotografijah pa se lahko bolj posvetimo prikazanemu objektu in njegovemu sporočilu.

Z razstavljenimi fotografijami je Lea dokazala, da zna odlično opazovati, izbirati lepe motive in zanimive detajle ter jih skozi fotografsko oko odlično prikazati tudi obiskovalcem razstave. To ji je tudi lepo uspelo, saj si je razstavo z zanimanjem ogledalo veliko število obiskovalcev, ki so s tem dali avtorici in sovaščanki lepo priznanje za njeno zanimivo fotografsko delo, ki je dopolnilo in obogatilo njeno že do sedaj znano ustvarjanje na drugih področjih.

B. Brečko

Razstava fotografij Bizeljske cerkve

Razstava fotografij Bizeljske cerkve

Razstava fotografij Bizeljske cerkve

Razstava fotografij Bizeljske cerkve

Razstava fotografij Bizeljske cerkve

Razstava fotografij Bizeljske cerkve