spoznavali so pustne korenine in šege, pekli slastne miške in flancate in še marsikaj. Ker se zima še ne da, in pločniki v kraju še niso bili čiščeni, so rajali v telovadnici. Posamezni razredi in skupine so se ob glasbi predstavili z izdelki, nato pa so vsi skupaj rajali in se pozabavali, da bi res pregnali zimo.

 

Pustno veselje na šoli Osnovna šola Bizeljsko sodeluje v projektu Simos 3 v konzorciju desetih slovenskih šol, iz občine Brežice sodeluje še OŠ Brežice, ki je hkrati vodja konzorcija. V projektu so se posvetili obdobju baroka, zato so letošnje pustovanje povezali z barokom in baročnimi plesi, prevladovale so pustne maske,ki so spominjale na tisto obdobje. Tudi učiteljev ni bilo na spregled, res pa je, da so nadzor prevzele nekoliko večje maske, med katerimi so bile čarovnice, muce, Sneguljčica, berač, hudičevka, baron in še nekaj razigranih šem, morda so se v njih skrivali prav slednji, kdo ve.

 

S. Vahtarić

 

Več fotografij iz pustovanja se nahaja v FOTOGALERIJI!

 

Pustno veselje na šoli Pustno veselje na šoli Pustno veselje na šoli Pustno veselje na šoli Pustno veselje na šoli Pustno veselje na šoli