Šlo je za prvo skupno delavnico dveh društev mladih iz sosednjih občin, ki pa sta le nekaj kilometrov narazen. Zbralo se je okoli 30 udeležencev, od tega tretjina iz Bistrice ob Sotli, in sicer šolarjev in mamic z najmlajšimi, tudi vrtičkarji. Pod mentorstvom Mirele Kunst in Suzane Domitrovič so izdelovali okraske iz buč, pajkce in podobne aranžmaje. Polovica udeležencev je pod mentorstvom Katarine Zagmajster in Tee Berkovič izdelovala priložnostne izdelke iz papirja, kot so bučke, strahci, netopirji … Nastale so prav posrečene umetnine, ki so jih po dveurnem druženju otroci z veseljem odnesli domov. Najmlajši so se veselili tudi poslikav obraza.

Martinovanje na Bizeljskem 2012 Mirela Kunst iz šempetrskega društva je povedala, da so delavnico pripravili skupaj, da se mladi bolj povežejo in spoznajo, saj so med seboj oddaljeni komaj kaj več kot pet kilometrov. Suzana Domitrovič iz Društva ljubiteljev Bizeljčana pa je dodala, da načrtujejo še eno skupno delavnico adventnih venčkov v Bistrici ob Sotli. Izredno dober obisk prve tovrstne delavnice na Bizeljskem pa kaže tudi na pomanjkanje tovrstnih dejavnosti v kraju, saj so mnogi zagotovili, da bi z veseljem prišli na podobne delavnice in aktivnosti.

Organizatorji so poskrbeli za material in prijeten ambient v prostorih Društva ljubiteljev Bizeljčana. Udeležencem so pripravili pijačo dobrodošlice, otroke je navdušil sok v epruvetah, vsestranska  Suzana Domitrovič, ki je znana tudi po peki piškotov in božični razstavi le-teh, pa je spekla slastne piškote v obliki prstov, ki so jih mladi z veseljem hrustali.

S. Vahtarić

Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012 Martinovanje na Bizeljskem 2012