V krajevni skupnosti Bizeljsko živi okrog 210 krajanov starejših od 70 let. Prostovoljke krajevne organizacije rdečega križa jih vsako leto povabijo na srečanje, namenjeno sproščenemu druženju, klepetu in zabavi. Ljudje, ki so pogosto zaradi bolezni in težav, ki jih prinaša starost, vezani na dom, se radi srečajo z znanci in prijatelji, poklepetajo o trenutnih težavah in se spominjajo mladih dni, se poveselijo in tudi zaplešejo.

Predsednica krajevne organizacije rdečega križa Mira Rajterič je pozdravila prisotne, še posebej tiste, ki so letos dopolnili 70 let in jim zaželela, da bi se med njimi dobro počutili. Predstavila je delo prostovoljk, ki starejše krajane in krajanke obiskujejo tudi na domu ob okroglih obletnicah, ob dnevu žena in podobnih priložnostih. Ne pozabijo niti tistih, ki starost preživljajo v domu upokojencev. K besedi je povabila tudi prisotne goste in vsem skupaj zaželela obilo družinske sreče in radosti med bližajočimi se prazniki, kakor tudi v prihodnjem letu. Za pomoč pri organizaciji srečanja se je zahvalila KS Bizeljsko, območnemu združenju RK Brežice, OŠ Bizeljsko, donatorjem, ki so prispevali sredstva za izvedbo srečelova in svojim kolegicam prostovoljkam, ki svoj dragoceni čas namenijo za pomoč starejšim krajanom in ljudem v stiski.

Posebne pozornosti sta bila deležna najstarejša udeleženka srečanja štiriindevetdesetletna Rozika Nemec in najstarejši udeleženec oseminosemdesetletni dr. Franc Kocjan.
Za kulturni program so poskrbeli učenci osnovne šole Bizeljsko z mentorjema Lidijo Cizel in Vilkom Urekom, ki je poskrbel tudi za zabavo v Miklavževem nedeljskem popoldnevu.

Lea Babič