Kot je že v navadi, se članice društva kmetic srečamo ob dnevu žena ali materinskem dnevu. Rade izkoristimo prijetno s koristnim, se poveselimo in poklepetamo.

Predsednica društva kmetic Brežice Zdravka Kampijut in svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji Marija Levak, sta najprej predstavili pomen dneva žena in materinskega praznika, plesalci plesne šole Lukec, so zaplesali, mlada harmonikarja iz brežiške glasbene šole pa zaigrala nekaj veselih. Udeleženke tečaja izdelave pletenega srca so dobile priznanja, pozdravila pa sta nas tudi župan Ivan Molan in predstavnica kmetijsko gozdarske zbornice Alenka Preskar ter nam čestitala za praznik.

Marija Levak je pripravila predavanje o označevanju živil, udeleženke ekskurzije v Bruselj pa so poročale o doživetjih. Predstavila se je še folklorna skupina društva upokojencev Brežice z ljudskimi plesi. Za zabavo so poskrbeli glasbeniki Luksuz bande, za okusno hrano pa osebje restavracije Štefanič, kjer je letošnje srečanje potekalo. Lastnik nas je pocrkljal s penino, predstavnice društva pa še z rožico.

Lea Babič