Na Štefanovo, 26. decembra, smo se člani Župnijskega pevskega zbora Bizeljsko odpravili na celodnevni izlet na Gorenjsko. Najprej smo se ustavili v Godešiču pri Škofji Loki, rojstni vasi naše organistke in pevovodkinje Eme Igličar. V vaški cekvici, ki je posvečena sv. Nikolaju, Miklavžu, smo imeli sv. mašo. Ob našem petju  jo je daroval naš župnik, gospod Vlado Leskovar. Po maši nam je cerkveni ključar, Emin oče, slikovito predstavil cekvico, ki je zelo stara in se ponaša z gotskimi feskami ter z zelo lepo obnovljenimi baročnimi oltarji.

Po maši sta nam Emina starša pripravila prijeten sprejem v domači hiši. Na kratko smo se sprehodili tudi skozi Škofjo Loko.  Nadaljevali  smo proti Brezju, kje smo si v baziliki Marije Pomagaj ogledali jaslice. Pot nas je nato vodila do Mojstrane, kje smo se udeležili pedstave Žive jaslice v ledu, ki so nam pričarale posebno zimsko doživetje.

Seveda smo celodnevno potepanje po Gorenjski, ki je zvečer zasijala v vseh prazničnih lučkah, zaključili v gostilni Pri Zajcu v Lahovčah.

Ves dan nas je zabaval virtuoz na harmoniki Uroš Polanec, k prijetnemu razpoloženju pa je prispeval tudi vsak izmed nas.

Za tako lep zaključek našega pevskega leta se moramo zahvaliti družini Špeljak, ki nas je obdarila z bezplačnim avtobusnim prevozom, našemu župniku, gospodu Vladu Leskovarju, ki nas je počastil z večejo ter Igorju za njegovo sladko kapljico.

Zahvala pa gre tudi naši Emi, ki je skrbno pripravila in vodila naš celodnevni izlet.  

In Bizeljanci ne bi bili to, kar smo, če se ne bi ob koncu ustavili še v vinski kleti. Vanjo nas je povabila naša Štefica, ko nas je počastila s kozarčkom, saj, kot smo zapisali že na začetku, bilo je Štefanovo.

Andrej Čepin