Steklenice z žlahtno kapljico je v globino točno opoldne šestega junija ob besedah Janeza Isteniča v prisotnosti članov družine, bizeljskih vinogradnikov ter povabljenih gostov pospremila godba na pihala Kapele.

Za kulinarično doživetje ob kozarčku penine so poskrbele učenke osnovne šole Bizeljsko pod mentorstvom učiteljice Maje Haler. Pripravile so Bizeljsko mlinčevko, tradicionalno jed, ki je padla v pozabo zato jo skušajo oživiti. Zraven mlinčevke so Bizeljanci jedli korejevec, juho iz korenja. Postregle so tudi Bizeljski ajdov kolač, tradicionalno jed in kulinarično posebnost Bizeljskega, ter Koruzno prgo, najbolj razširjeno sladko pogačo v Posavju.

Lea Babič

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 9img 10img 11img 12img 13img 14img 15img 16img 17img 18img 19img 20img 21img 22img 23img 24img 25