img 14

Ob prihodu so vse pozdravili s šopki vrtnic iz krep papirja, ki so jih izdelovale članice na delavnicah z Brigito Heberle, ki je tudi prispevala material. Začetek druženja so polepšali učenci osnovne šole, pod mentorstvom Vilka Ureka in Tadee Vahčič. Najmlajši so spomnili, kako božične praznike obeležujejo tudi drugod po svetu in opozorili, kaj je ob potrošniški mrzlici najpomembnejše – topla beseda, stisk rok in čas, ki ga namenimo drug drugemu. Na prireditvi sta bila simbolno obdarjena najstarejša udeleženca; 87 letna Marija Kajs in 90 letni Martin Jelčič. Za vse pa so po kosilu, druženju in obujanju spominov pripravili tudi srečelov.

img 16Predsednica Krajevnega odbora Rdečega križa Bizeljsko Mira Rajterič je med aktivnostmi, s katerimi izpolnjujejo vse leto, izpostavila tudi srečanje kar štirih stoletnic, ki so v šoli obujale spomine in celo zapele, še v tem mesecu pa bodo v domovih za starejše v Brežicah in Črnomlju obiskali sokrajane, ki jih obiščejo in obdarujejo dva krat letno, po navadi tudi ob 8. marcu. V tem letu so gostile prostovoljke KORK Šentrupert in jim predstavile kraj. Ob tem pomagajo ljudem v  stiski, kjer so potrebe zelo različne, razdelile so 30 paketov s hrano, pomagajo tudi s pohištvo, gospodinjskimi izdelki, odejami, celo otroško kolo so pomagale nabaviti.

Zbrane so nagovorili tudi podžupanja občine Brežice Katja Čanžar, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Brežice Antonija Zaniuk, predsednik krajevne skupnosti Franci Kelher, župnik Vlado Leskovar, ravnateljica OŠ Metka Kržan in v imenu upokojencev in izgnancev Rok Kržan.  

Zaniukova pa je med prizadevnostjo aktivistk poudarila, da sta letos ob prazniku občine Brežice prijeli priznanje dve članici KORK Bizeljsko – Jožica Obradović za najbolj delovno prostovoljko in Barica Putrih za najstarejšo prostovoljsko v kraju.

S. Vahtarić

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11img 12img 15img 17img 18img 19img 20img 21img 22