Na Vidovo nedeljo poteka drugi pohod po bizeljskih pešpoteh, to je pohod po Vidovi poti. Pohodniki so se zbrali pri etnografski zbirki Marije Sušnik, kjer so si lahko ogledali zbirko treh generacij, članice TD Bizeljsko pa so jim pripravile bizeljski ajdov kolač in nekaj drugih dobrot za lažji začetek poti.

Po pozdravu predsednice TD Mateje Kmetič , so se napotili po tradicionalni poti proti cerkvi svetega Vida, ki je ena izmed petih podružničnih cerkva župnije Bizeljsko. Med potjo so si imeli veliko povedati, saj med tednom ob delovnih obveznostih ni časa za klepet. Kmalu so si prislužili prvi počitek in se ustavili pri družini Črnelič – Novak, kjer jih je pričakala bogato obložena miza. Na kozarček je kmalu po nadaljevanju poti vabil tudi Žgalinov Srečko. Od njegovega doma se odpira čudovit razgled na bizeljske griče in končni cilj pohoda, cerkev sv. Vida. Tik pred ciljem je svoje gostoljubje pokazal še Greglov Tonček in verjamem, da žeje na tem pohodu ni trpel nihče.

Pri kaplaniji je pohodnike s pijačo in sladkimi dobrotami pričakala tudi vedno nasmejana Vesna Kunej,  nekateri pohodniki pa so pritegnili lepo zapetim pesmim MoPZ Bizeljsko. Veselo druženje se je nadaljevalo v vinotoču Zagmajster, kjer so se za lažjo pot do doma okrepčali z okusnim golažem in pristno bizeljsko kapljico.

Lea Babič

https://vimeo.com/276771437