prehodili. Vmes je bilo kar precej »postojank«, kjer so nas prijazni gostitelji lepo sprejeli in pogostili. Že na zbirnem mestu smo bili pogoščeni z bizeljskim ajdovim kolačem in drugimi dobrotami, na poti pa smo se najprej ustavili pri družini Babič v Bukovju, kjer smo bili poleg okrepčila deležni tudi ogleda največje zbirke majolik v Sloveniji, ki nam jo je predstavila Lea Babič.

Pohod po bizeljski Grajski poti

Drugič smo se ustavili pri Premelču, znamenitem Puhpinterju, kjer smo si ogledali lepo zgodovinsko zbirko, ki nam jo je pokazala Metka Premelč in kjer smo se v dolgem in zanimivem pogovoru ob ponujenih okrepčilih zadržali kar precej časa. Preden smo se spustili navzdol po cesti, ki pelje proti vasi Orešje, sta nas v svoji klet pogostila še  Bernardka in Jože Malus, v Orešju pa smo se ustavili  v kmečkem turizmu Pavlin, kjer okrepčil prav tako ni manjkalo pa tudi zapeli smo.  Pot do gradu, ki jo je spremljala pesem največjega bizeljskega klopotca, katerega premer elise meri kar šest metrov, je bila kmalu za nami in tako smo prišli do našega končnega cilja.
V grajski kleti bizeljskega graščaka Bojana Klakočarja smo se okrepčali z odličnim golažem in dobro bizeljsko kapljico, ob koncu našega srečanja pa nam je organizatorka in predsednica Vesna Kunej spekla kostanj, ki smo ga zalili z odličnim moštom.

B. Brečko
Foto: B. Brečko, L. Babič

Več fotografij v fotogaleriji!