Prvi letošnji pohod po bizeljskih pešpoteh v organizaciji TD Bizeljsko je bil pohod k repnicam. Tokrat je potekal na velikonočni ponedeljek, ki je bil hkrati dan zemlje.

Številni pohodniki, ki so si zaželeli preživeti lep dan v naravi, so se zbrali pri vili Istenič. Požrtvovalne članice društva so postregle s tekočimi ter sladkimi in slanimi dobrotami med katerimi je vedno tudi bizeljski ajdov kolač, predsednica TD Bizeljsko Mateja Kmetič pa je po uvodnem pozdravu in predstavitvi poti pohodnike vodila po že utečeni poti k repnicam.

Ob poti smo se večkrat ustavili, si malo odpočili, uživali v lepem razgledu na bližnjo in daljno okolico ter obnovili moči ob ponujenem okrepčilu. Bilo je dovolj priložnosti poklepetati s starimi znanci in spletati nova znanstva. Na Brezovici so Kovačičevi in Najgerjevi odprli vrata svojih repnic in pohodnike tudi pogostili, medtem pa je v bližnjem gozdu Parkljevec, kjer je cilj pohoda, že dišalo po klobasah in cvrtju, ki je značilna jed za ta čas. Za konec je med nežno zelenim bukovim vejevjem zadonela še Slavkova harmonika.

Lea Babič
Foto: Branko Brečko in Lea Babič
Videoposnetek: Davor A. Lipej