pri tem dogodku lani in še pri nekaterih drugih tudi v letošnjem letu, ter so še posebej aktivni v društvih v katerih so tudi sami člani.

Ni namreč lepo, da se verbalno napada tiste, ki niso prispevali peciva ali kako drugače pomagali. Nič nimam proti, če se krajane prosi za prostovoljno pomoč pri organizaciji, vendar si Turistično društvo Bizeljsko ne bi smelo privoščiti zahtevati peko peciva ali česarkoli drugega. Žalostno je da tako veliko društvo kot je Turistično, mora iskati prostovoljno pomoč nečlanov društva, hkrati pa samo pobere štartnino 7€ in potem prispeva “štuc” klobase in dva kosa kruha, vrednosti cca 1,5€. Če že prosijo oz. zahtevajo prostovoljno pomoč krajanov, bi lahko tisti “štuc” klobase in kruh tudi sami “podarili” pohodnikom. Ali pa bi pobrali štartnino in gospodinjam dali vsaj sestavine za dobrote, ki jih spečejo. Prav tako bi bilo lepo, če bi bile vse gospodinje, ki so zaslužne za dobrote na pohodu, omenjene tudi v članku. Še posebej omenjene bi morale biti tiste, ki niso v Turističnem društvu.

Zanimivo je tudi, da pešpot v Gregovcih poteka skozi naseljeni del namesto ob Sotli (kot je v samem imenu poti). Še bolj zanimivo je, da je pot ob Sotli v Gregovcih verjetno najbolj urejeni del poti, ki vodi tik ob Sotli in tudi del poti, ki je bolj ali manj urejen skozi celo leto in ne samo zadnji vikend v avgustu. No, kljub temu se tudi letos ni hodilo po tem delu poti.

Pripomba leti tudi na presenečenje s katerim se Turistično društvo rado pohvali, vendar pa po besedah glavnih pobudnikov, Turistično društvo nima nič s Spustom s parnicami in tudi ni pripravljeno pomagati pri organizaciji samega spusta.

S spoštovanjem,
Vaščan

Izjave avtorjev sporočil, komentarjev ali drugih objav ne odražajo mnenja uredništva in za njih ne odgovarjamo.
Uredništvo