Rozman je tudi letos imela težko delo, saj so bili po besedah Damjana Goloba, vsi kolači zelo kvalitetni.

Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolačaKer se je bilo vendar treba odločiti, je komisija podelila štiri zlata, štirinajst srebrnih  in štiri bronasta priznanja. Prireditev so s svojim obiskom počastili številni vidni gostje, ki so v svojih govorih podprli trud organizatorjev, predvsem pa spet poudarili pomen ohranitve tradicionalne jedi in se zavzeli za njeno zaščito.

 

Za popestritev so poskrbeli Ljudski pevci Bizeljsko, ki  so zapeli nekaj ljudskih pesmi in Pišečka Mica s svojimi šaljivimi prigodami. Program je povezovala Nataša Šekoranja Špiler, ki je na koncu povabila na  ogled razstave LINE  Branka Brečka, katera poteka v prostorih turistične kmetije.

Po zaključku programa in podelitvi priznanj so številni obiskovalci poizkusili kolače in Balonovo vinsko kapljico.

B. Brečko in L. Babič

Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača Peta razstava Bizeljskega ajdovega kolača