25. NEDELJA MED LETOM
18. september 2016

OBRAČUN KOT PRILOŽNOST

Pred kratkim mi je prijatelj z občudovanjem pripovedoval o znancu, ki dela ves dan. »Od jutra do večera je predan svojemu delu!« je pribil. »Poglej, ali ni to za naju, ki sva duhovnika, izziv, da bi bila ves dan z vsemi močmi predana delu za Božje kraljestvo,« sem mu odgovoril. Na dogodek sem se spomnil ob besedah današnjega evangelija: »Če torej niste bili zvesti pri ravnanju s krivičnim mámonom, kdo vam bo zaupal resnično dobrino?« (Lk 16,10). Opozarjajo nas, naj bomo v življenju resni in delavni, še posebej, ko bo potrebno upravljati »resnično dobrino«, to je delati za Božje kraljestvo.

Morda se nam zdi čudno, da Kristus pohvali iznajdljivost krivičnega oskrbnika. Vendar ne hvali njegove krivičnosti (napačno upravljanje z gospodarjevim premoženjem), ampak njegovo iznajdljivost. Ko pokaže nanjo, nam naroča, naj iznajdljivost, ki jo je on uporabil pri upravljanju z gmotnimi dobrinami, mi uporabimo pri delu za Božje kraljestvo, kajti, »kdor je v najmanjšem zvest, je zvest tudi v velikem«.
Dejstvo je, da nas od Gospoda ločuje predvsem stalna navezanost na greh in napake, ki jih ponavljamo in smo jim postali že sužnji ter se nanje tako navadili, da se jih ne trudimo več odpraviti. Zato prosimo, naj bo Gospod naše največje bogastvo in naj nam stoji ob strani, da ne bi bili navezani na greh, ampak bi bili pozorni na priložnosti, ki nam jih daje Bog, in bi se spreobrnili.

MAŠNI NAMENI

NEDELJA

18. september

2016

25. nedelja med letom Ob 7.30 uri v Orešju za + Franca in Terezijo Feguš ter Jožeta in Nežo Gabron

Ob 9. uri za + Marijo Pavlin in Hedviko Blažinčič

Ponedeljek

19.september 2016

Januarij, škof in mučenec Ob 19. uri v zahvalo za življenje in blagoslov na življenjski poti
Torek

20.september 2016

Andrej Kim, duh. in drugi kitajski muč. Ob 19. uri za + Franca in Ljudmilo Kovačič
Sreda

21.september 2016

Matej, evangelistin apostol Ob 19. uri za + Barbaro Putrih (osm.)
Četrtek

22.september2016

Mavricij, mučenec  
Petek

23.september2016

Lin, papež Ob 19. uri za + Majdo Ropret in Mileno Orehovec
Sobota

24. september2016

Anton Martin Slomšek, škof Ob 19. uri za + Za + Franca Prevodnika (obl.) in Aljo, Bojano in Izidorja
NEDELJA

25. september

2016

26. nedelja med letom– Slomškova nedelja Ob 7.30 uriv Orešju za + Bredo Dasovič in dvojne starše in + starše Dasovič, Šmid, Krajner in Penič

Za + duhovnika očeta Franca Špeliča

Ob 9. uri za + Antona Lipeja (obl.)

Za + Jožeta Dececco (30. dan)

  • Z veroukom bomo začeli v ponedeljek 26. septembra! Vpis k verouku bo letos potekal v petek 23. septembra od 8. do 9. ure in 18. do 19. ure ter v soboto 24. septembra 8. do 9. ure. Vpis bo potekal za vse veroučence od 1. do 9. razreda. Pri vpisu boste izvedeli za urnik, poravnali stroške za nakup veroučnih knjig in prispevek 20 € na družino. Za vpis otrok v 1. razred verouka starši potrebujete datum krsta vašega otroka. Če je bil otrok krščen v drugi župniji, prinesite od tamkajšnjega župnika potrdilo o krstu. V nedeljo 25. septembra ob 9. uri, pa vabljeni vsi starši in veroučenci k sveti maši ob začetku veroučnega leta.
  • Prihodnjo nedeljo vabljeni na Slomškovo nedeljo, ki bo letos potekala v novi Slomškovi župniji Maribor-Košaki! Ob 15. uri bo molitvena ura in nato ob 16. uri somaševanje navzočih škofov in duhovnikov. Vse prisrčno vabim na to osrednjo slovesnost! Prijavite se do srede 21. septembra, da organiziramo prevoz.