skušali udeležence pritegniti k prostovoljstvu, že v sami družini in družbi, osrednja tema pa je slonela na eni sodobnejših svetnic, Marii Domenici Mazzarello, ki je bila ustanoviteljica reda Hčere Marije pomočnice in začetnica oratorijskih aktivnosti.

Oratorij 'Grem jaz' 2012

Nosilca oratorija sta bila ob domačem župniku Vladu Leskovarju še Andreja Špeljak in Peter Stermecki, navdušeni pa tudi animatorji in oratorijci. V duhu družine in prostovoljstva smo pripravili tudi kateheze in delavnice. Po jutranjem zbiranju in prepevanju ob spremljavi Lidije, Filipa in Žige na kitari ter razgibavanju smo animatorji skozi igro predstavili zgodbo svetnice in njena načela, na izbrane simbole pa potem tudi ustvarjali v delavnicah, kjer smo izdelovali venec iz rož, odprto dlan z zavezami, kaj bomo dobrega storili, zastavo skupine na določene simbole in konec koncev šivali krilca, saj je bila svetnica tudi šivilja, obiskala pa nas je tudi sestra Damjana iz Ljubljane, preživela del dneva z nami in nam predstavila red in svoje življenje.

Skupine smo obiskale tudi nekatere osamljene in starejše krajane, ki ne morejo v cerkev in jim z izdelki, toplo besedo in pesmijo polepšali dan. Tretji zaključni dan delavnic smo se odpravili peš od svetega Vida do kmetije Osojnik na Vrhovnicah, kjer smo se že drugo leto srečali z oratorijci iz bližnje Bistrice ob Sotli, ti pa so na druženje privabili še 28 mladih iz bližnjega hrvaškega Kumrovca in njegove okolice.
Po skupnem druženju in pikniku smo skupaj z duhovniki peš nadaljevali na Svete gore, kjer je šempetrski župnik Damjan Kejžar s hrvaški kolegom daroval sveto mašo, v kateri smo prepevali združeni oratorijci skupaj z redovniškim bratom Janezom Ferležem, ki ga poznamo tudi kot pojočega patra. Pri maši in koncertu, ki ji je sledil, je sodelovalo tudi precej staršev, slovo od oratorija na Svetih gorah pa je bilo kljub sočnim lubenicam, čokoladicam in spominkom za vse udeležence težko, otroci in animatorji smo tako uživali v skupnem tridnevnem druženju, da kar ne bi šli domov.

S. Vahtarić

Več slik iz oratorija se nahaja v FOTOGALERIJI!

Oratorij 'Grem jaz' 2012

Oratorij 'Grem jaz' 2012

Oratorij 'Grem jaz' 2012

Oratorij 'Grem jaz' 2012

Oratorij 'Grem jaz' 2012

Oratorij 'Grem jaz' 2012