Na svojem letnem društvenem zboru so se zbrali tudi bizeljski upokojenci. Tokrat so v sobotnem marčevskem dopoldnevu napolnili dvorano gostilne Kocjan. Društvo od lanskega maja vodi Mira Rajterič, ki je svoje delo predstavila v poročilu o delu društva.

Med najzanimivejše dogodke sodi uvedba kviza Kako poznam Slovenijo in ponedeljkova druženja, kjer si krajšajo večere z igranjem družabnih iger in klepetu. Kviz je nadvse zanimiv in koristen za sive male celice. Pripravlja ga Viktor Balon, ki vodi tudi odbor za rekreacijo. S svojim poročilom in načrtih za letos je zbrane navdušil, saj je na pamet do potankosti predstavil vsak izlet in kraj, ki ga nameravajo obiskati v letošnjem letu. Za kviz je pripravil 800 vprašanj.

Članom društva je na voljo tudi brezplačen tečaj računalniškega opismenjevanja. Želijo, da se z uporabo računalnika seznani še več udeležencev, saj postaja računalnik vse bolj nepogrešljiv spremljevalec. Lilijana Žiroš, ki vodi tečaje, je povedala, da tečajnike seznani tudi z uporabo digitalnega potrdila in pametnega telefona ter se prilagodi željam in potrebam tečajnikov. Med pomembnejše dejavnosti sodi tudi delo skupine Starejši za starejše pod vodstvom Tinke Vahčič, ki je za svoje delo prejela priznanje krajevne skupnosti ob krajevnem prazniku. Ob isti priložnosti je prejel dolgoletni predsednik DU Rok Kržan plaketo KS.

Delovnemu predsedstvu je predsedovala Jožica Obradovič, ki je pod točko razno dala besedo tudi gostom. Med njimi sta bila tudi župan Ivan Molan in predsednica sveta KS Bizeljsko Mateja Kmetič. Društvo šteje 222 članov in v svoje vrste z veseljem sprejema nove člane. V sobotnem popoldnevu so nadaljevali veselo druženje ob glasbi Vilka Ureka, ki je ob začetku zbora z učenci OŠ Bizeljsko poskrbel za kulturni program, v katerem so nastopili tudi članice in član folklorne skupine Dobova – Kapele.

Lea Babič