Članice društva kmetic Brežice, v okviru katerega deluje tudi aktiv Bizeljsko, so se zbrale na vsakoletnem srečanju ob dnevu žena in materinskem dnevu v gostilni Kocjan v Stari vasi na Bizeljskem. Zbralo se je kar sto članic, ki sta jih najprej pozdravili Marija Levak, svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji ter Zdravka Kampijut, predsednica društva kmetic Brežice. Za kulturni program so tokrat poskrbeli učenci OŠ Pišece, pod mentorstvom Karmen Levak. Predstavili so štajerske plese. Na harmoniki jih je spremljal Domen Lesinšek, ki ob je ob koncu zaigral še dve skladbi.

Glede na to, da v tem mesecu praznujemo žene in matere, so medse povabile Mojco Pompe Stopar iz Zavoda Izvir. Predavala je na temo žensko srce in medgeneracijska povezanost. Govorila je o povezanosti v družini, pomenu družine na podeželju – o prednostih in slabostih. Predlagala ja naj ženske domačim povejo, da rabijo čas zase, naj se družijo med seboj, imajo prijateljice… Nekaj je povedala tudi o vzgoji otrok in medsebojnih odnosih. Pohvalila je naše društvo, katerega aktivnost predstavlja pomemben doprinos kraju.

Marija in Zdravka sta prebirali besedilo Toneta Pavčka iz zbirke » Angeli«. Zbrane je pozdravila vinska kraljica Bizeljskega Marija Krivec, ki se je tudi pridružila društvu.

Srečanje je bilo tudi občni zbor, kjer so pregledale opravljeno delo v preteklem letu in sprejele načrte za naprej. Ker je bil zbor volilni, so izvedle še volitve organov društva. Ponovno so bile soglasno izvoljene dosedanje članice v vodstvene organe društva in jim je tako bila izkazana zaupnica za dosedanje uspešno delo.

Z glasbo je nadaljevanje lepšal Bojan Zakšek iz Sevnice. Ni manjkalo plesa in dobre volje. Zapeli so za to priložnost izmed udeleženk ustanovljeni pevski zbori Laški rizling (januar,februar, marec), Modra frankinja (april, maj, junij),  Bizeljčan PTP(julij,avgust,september) in Šardone (oktober,november, december).

Marinka Bruderman