V tem duhu so pripravili tudi kateheze in delavnice, v katerih smo izdelali zastavo skupin, zgibanko s podobo papeža in molitvijo petih prstkov, ribice, med ostalimi pa na prvi deževni dan celo pekli piškote. Nekaj so jih v lično izdelanih kartonskih košaricah po skupinah odnesli osamljenim in starejšim krajanom in jim z izdelki, toplo besedo in pesmijo polepšali dan. 101 letna Radica Oblak je z oratorijci vesela obiska tudi zapela Kekčevo pesem, njena hči Anka pa je razkazala kapelico.

Na oratoriju je bilo kar nekaj zelo malih otrok, ki so dneve z nami preživljali po svoje, radi pa so se zaigrali tudi s kockami. Tretji zaključni dan smo se odpravili na nekaj kilometrski pohod skozi Bizeljsko do Dramlje in tamkajšnje podružnične cerkvice svetega Duha, po maši pa pot nadaljevali do Kelherjevega ribnika, kjer smo pripravili zaključni piknik. Vse dni so poskrbeli tudi za prehrano, v kuhinji se je tudi letos, tako kot lani, sukal David in hrana je šla v slast.

Zaključni dan oratorija nas je obiskal tudi salezijanec Boštjan Jamnik, voditelj Oratorija Slovenija, in povedal, da bo letos okrog 250 oratorijev po vsej državi, udeležilo se jih bo približno 15.000 otrok in 4.000 animatorjev. Pojasnil je, da je letošnja tema oratorija sveti Peter, geslo ‘na tvojo besedo’ pa pomeni, da je sveti Peter vse kar je delal, delal zaradi Jezusa in tako naj bi delali vsi kristjani.

Čisto zares pa smo oratorij zaključili pri nedeljski maši, ko smo tudi faranom zapeli oratorijsko himno.

S. Vahtarić

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11img 12img 13img 14img 15img 16img 17img 18